Рисуване на портрет от снимка – няколко добри техники за начинаещи

Ако и вие сте запленени от магията на изобразителното изкуство и ви влече дялът от него – рисуване на портрети по снимка, то тази публикация е за вас.

В следващите няколко изречения ще ви запознаем с един от най-добрите художници у нас, който освен всичко останало е и майстор в портретирането. Предстои да ви споделим и за неговите 7 печеливши техники на рисуване, които му помагат да превърне всеки образ не само в красива картина, а в жива такава.

По начало самият термин портрет от френски означава изображение, но това, което е по-съществено при него създаването му и установено във времето – бива друго. Става дума за умението да нарисуваш не само образа на човек върху платното, а също да запечаташ в рисунката и неговото емоционално състояние. Както знаете, всеки човек има свое специфично излъчване и макар някои хора да не са толкова фотогенични, колкото им се иска – едно нещо винаги бива улавяно в кадър – а именно тяхното излъчване. Целта на всеки добър художник при рисуването на портрет от снимка бива да може да го пресъздаде в синхрон с образа. Това най-често се долавя при рисуването на очите, устните и като цяло изражението върху лицето от снимката. Пример за добър портрет е известната в цял свят картина Мона Лиза, която вдъхва усещането за загадъчност.

Рисуване на портрет от снимка - няколко добри техники за начинаещи

В случай, че и вие искате да почерпите вдъхновение, а и опит, а навярно желаете да поръчате ръчно рисуван портрет по снимка – можете да се доверите на dachevski.com. Този български художник се отличава с изключителна черта в творчеството си, независимо какво рисува. Той придава живот и атмосфера на всяка своя картина. Техниките, които използва при рисуване на портрет от снимка биват няколко, в зависимост от желанията на клиента. Всеки портрет може да бъде направен с маслени бои, с акварел, с маслен пастел, с туш, също с цветен туш, с молив и други. Повече за това обаче ще откриете при посещението на сайта му. Оттам ще се запознаете и с опциите за размери, направата на заявка, а ако искате да видите как изглежда един портрет, направен с всички различни техники от художника – не пропускайте да разгледате галерията, разположена във виртуалното пространство на Деян Дачевски. Той ви очаква.