Научен поглед към свойствата на маслото от бразилски орех

Старият виц за шопа и жирафа гласи: „е, те такова животно няма!“. Разбира се, че има. Съществуват редица други чудесии по света, за които дори не подозираме

и едно от тях е маслото от бразилски орех на biofetish.com
Онлайн магазинът предлага на клиентите си голямо разнообразие от етерични и растителни масла, шампоани, кремове и др., защото натуралната козметика е неизчерпаем източник на свежест и ползи за здравето.

Бразилският орех е недотам добре познат на българския пазар и само хората, които се интересуват от здравословно хранене, го свързват с менюто на вегани и суровоядци. Но тези ядки не са запазено право на хората с по0различни хранителни навици и дори не са запазени единствено и само за кулинарията. Маслото от бразилски орех се използва широко в козметиката за кожа и коса. Причините за това положение можем веднага да намерим чрез един научен поглед към бразилския орех и неговия състав.

На първо място ядките от бразилски орех се изключителен източник на селен, който оказва основно антиоксидантно действие върху организма. При прием на тези ядки като храна, селенът се свързва с вредните свободни радикали и ги извежда от организма.
Научен поглед към свойствата на маслото от бразилски орех
При използването си с козметични цели бразилският орех показва не по-малко обнадеждаващи резултати. Маслото от тези ядки се използва като заместител на лосиона за тяло и действа като мощен хидрататор. Така след нанасяне чувството за гладка и свежа кожа не е илюзорно или изкуствено постигнато, а се дължи именно на хидратация. Истинска енергийна „бомба“ е маслото от бразилски орех за косата като действа едновременно и по посока на скалпа, и по посока възстановяване и заздравяване на косъма. Комбинацията от омега-3 мастни киселини, витамини, селен и др. действа за естественото кондициониране на косата и придава блясък и здравина.

Но не само с маслото от бразилски орех се изчерпват предложенията на biofetish. Всъщност се толкова много, че едва ли има смисъл да бъдат изброявани в този текст. Просто направете няколко клика на мишката и се потопете в света на природата, където освен полезни продуктите са и на ниски цени!