Как да разпознаем качествените облицовъчни плочки

Най-вероятно много от вас знаят, че разпознаването на качествените плочки може да бъде трудна задача.  Но този факт в никакъв случай не бива да ви отчайва, тъй като има различни методи, които ще ви помогнат в това начинание.
Най-напред трябва да огледате добре повърхността на облицовъчните плочки за баня от makenzi.bg. Върху нея не би трябвало да има каквито и да било надрасквания, пукнатини и подувания. А в случай, че забележите такива, то тогава трябва да знаете, че плочката не е качествена и е възможно да се счупи при лепене. Ако повърхността на плочката изгледа добре и е гладка, идва време да обърнете внимание на дебелината й. Разбира се, колкото по-дебела е плочката, толкова по-здрава е тя, но все пак не бива да се прекалява.

Лесно можете да откриете различни видове услуги, които ви гарантират, че плочките в дома ви ще бъдат поставени правилно. Плочките от гранитогрес се славят като най-здравите подови настилки и бихте могли да се насочите към тях, но цената им е малко по-висока от тази на плочките от теракота. Не се доверявайте на плочки от фаянс за полагане на под, тъй като те не са издръжливи на влага и бързо губят блясъка и добрата си визия.
Добре е да запомните, че трябва да съобразите размера на плочките с квадратурата на вашата баня. Всъщност това правило важи с пълна сила и за цвета на избраните от вас облицовъчни плочки. Трябва да знаете, че разнообразието е огромно и именно заради това трябва добре да помислите кои цветове ще направят банята ви да изглежда по-голяма и по-светла. В никакъв случай не избирайте тъмни плочки за баня с малка площ, тъй като те оптически ще се смали още повече. А освен това всяка капка вода си личи върху тъмни плочки, което означава, че светлите плочки са по-добрият избор. Облицовъчни плочки на ниски цени можете да откриете в електронен магазин.