По какво да познаем, че гумите ни са безопасни

Без никакво съмнение има най-различни фактори, благодарение на които можем да установим в какво състояние са гумите на нашия автомобил.  Днес ви предлагаме да поговорим именно по тази тема, тъй като тя е важна и вълнува доста от вас.
Позволете ни да започнем с новите гуми. Не са никак малко на брой хората, които са твърдо убедени, че закупувайки нови гуми, те са наистина нови. Е да, тук не става дума за това, че те са употребявани, а по-скоро за това кога са произведени. Доказано е, че в случай, че гумите са произведени преди много време, то общото им състояние се влошава и надеждността им намалява. Именно поради тази причина е от изключително голямо значение да обърнете внимание именно на датата на производство, преди да закупите избраните от вас автомобилни гуми.
Мнозина се оплакват от гуми, които спадат постоянно. Разбира се, има случаи, когато е трудно да установим дали гумата ни е спаднала, или просто така ни се струва. Но за тази цел можем да се възползваме от уредите за проверка на налягането, които можем да намерим на всяка бензиностанция. Държим дебело да подчертаем, че всеки може да ги ползва напълно безплатно, а самата проверка дори може да бъде извършена от служител на бензиностанцията. Именно налягането ще ви покаже дали гумите ви са в изрядно състояние. Безспорно е, че те се нуждаят от смяна, ако налягането в тях се променя постоянно.
В никакъв случай не бива да забравяте и за грайферите на вашите гуми. От тяхното износване зависи каква ще бъде устойчивостта на автомобила ви на пътя. Разбира се, винаги можете да помолите грайферите ви да бъдат прегледане в някой сервиз, а това можете да направите и сами, ако знаете точно до колко е допустимо те да бъдат износени.