Какви грижи полагате за цветята в градината

По какъв начин се грижите за цветята в градината ви?  Имате ли изградена техника или се доверявате на интуицията си? Сигурни сме, че знаете, че правилното отглеждане на градински цветя изисква и правилни грижи. А какви точно са те ще откриете в настоящата статия.
Разбира се, първото, което трябва да направите, е да изберете какво точно градинско цвете искате да засадите. Възможностите са многобройни и решението може да ви се стори трудно. А когато вече сте избрали цветето от cvete, което е точно за вас, не забравяйте да попитате дали то обича по-слънчеви или сенчести места. Тук ще стане дума главно за многогодишните цветя, защото те са най-предпочитани.
Засадете цветето на правилното място, като му подсигурите достатъчно голяма площ, за да може коренището му да расте необезпокоявано. Уверете се, че мястото е подходящо и задължително периодично прекопавайте и разрохквайте пръстта. През есента трябва да подготвите цветето за неговия зимен сън, като го окопаете и го наторите. Всъщност наторяването се извършва само веднъж в годината и то точно през есента, когато подготвяте градинското цвете за зимните месеци.
Когато сте наторили градинските цветя, през пролетта те ще ви се отблагодарят подобаващо с красиви цветчета. Но в момента, когато видите, че някое от цветчетата е изсъхнало, трябва да го изрежете. Опитайте се да го изрежете до зелен лист, защото по този начин давате възможност на цветето да се разклони.
През лятото трябва да бъдете много стриктни по отношение на поливането на вашето градинско цвете. Въпросното поливане трябва да се прави само вечер и в никакъв случай през деня. Когато започнат по-студените месеци, тогава поливане почти не е необходимо. Ако все пак видите, че има нужда, полейте градинските цветя през есента, но сипете много малко вода, защото тогава то няма нужда от голямо количество влага. цветя от cvete.eu