Куклите играят важна роля за развитието на децата

Най-вероятно сами се досещате, че основната ни тема днес ще бъдат куклите, както и каква роля играят те в развитието на децата.  Разбира се, всяка една детска играчка има своите привърженици, както и хора, които не възприемат тяхната положителна роля. Всеки родител трябва сам да прецени коя играчка е подходяща за неговото дете, а ето и кои са най-предпочитаните кукли.
Ще започнем с куклите за момчета и по-точно с играчките, които наподобяват известните герои от екшън филмите. Всъщност говорим за играчки Спайдърмен, Батман, Супермен и други подобни. Играейки си с тях, момчетата придобиват изключително ценни качества от типа на доброта, чувство за справедливост и мъжественост.
При момичетата възможностите са малко по-големи. Защо не изработите сами парцалена кукла. Тя наистина може лесно да се направи от мама или баба, използвайки естествени и хипоалергични материали. По този начин малкото ви съкровище ще може да спи с нея и няма да се притеснявате, че някоя част ще се откъсне и ще бъде погълната.
Ако пък смятате, че на малкото ви съкровище вече му е време да се научи да се грижи за някой друг, то тогава му подарете кукла-бебе. То може да плаче, да намокря пелените и иска да бъде хранено.
Актуалните преди години Матрьошки могат да свършат отлична работа и днес, защото благодарение на тях фината моторика и възприятията на най-малките могат да се развият. детски играчки от detski-igrachki.com
Няма как да не споменм куклите Барби. Те са любимите играчки на поколения, въпреки че доста често има хора, които оспорват дали те са подходящи за деца. Все пак тези детски играчки често са причина момичетата да се научат да шият, тъй като искат техните кукли да имат най-хубавите тоалети. А освен това учат и на грижи за външния вид.