Няколко полезни съвета за предотвратяване на целулита

Препоръчително е преди да започнете лечението на целулита, да се открият причините, които са предизвикали появата му. Причините могат да са много: генетично предразположение към него, заседнал начин на живот, неправилно хранене, отпусната кожа, наднормено тегло и други.

След като намерите причините, изберете подходящите за вас антицелулитни процедури и променете навиците си и ежедневието. Препоръчително е процедурата да се извърши от специалист, за да сте сигурни, че ще постигнете отлични резултати. Забравете за консумацията на: консервирани храни, газирани напитки, алкохол и сладки и мазни неща. Лечението на целулита е едно трудоемко начинание, което ако бъде извършено правилоно, ще даде заслужените резултати. Крайният резултат зависи единствено от Вас самите и отговорността с която се отнасяте към проблема. Лечението на целулит изисква време и къртовски труд. Антицелулитните процедури са първата стъпка към успеха.

Ето и няколко полезни съвета, които ако следвате, ще избегнете натрупването на целулит върху проблемните области на тялото Ви.

Йонизационни процедури са едни от най-ефективните и препоръчителни начини за бягство от проблема. При тази специална процедура, мускулите се стимулирани с ток. Разбира се, съществуват и други ефективни антицелулитни процедури, например масажи, компреси с водорасли и тангенторни бани. Те не само звучат модерно, но са и ефикасни. Предлагат се от не много специалисти в България.

Други полезни савети, с помощта на които ще се справите с целулита в домашни условия: пийте най-малко 3 литра вода на ден. Редувайте студен душ с топъл. Това ще стимулира циркулацията на кръвта и ще стегне кожата на тялото Ви. Консумирайте храни с по-малко сол в тях. Яжте дори безсолни храни. Спортувайте активно и се движете. Правете гимнастика сутрин и ходете пеша поне половин час на ден. Раздвижвайте се в офиса, особено ако работата Ви принуждава да водите заседнал начина на живот. Променете навиците си и начина си на живот. Под душа масажирайте засегнатите от целулита области.